Sunday, April 27, 2008

Ζωοτομία: Εγχείριση χωρίς συγκατάθεση







Αν πιστεύετε πως τα πειράματα πάνω σε ζώα είναι απαραίτητα
σκεφτείτε τα παρακάτω :

* Λιγότερες από το 2% των ασθενειών του ανθρώπου (1.16%), συναντώνται ποτέ σε ζώα. Το 98% αυτών δεν συναντώνται ποτέ σε ζώα.

*Τουλάχιστον 50 φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά προκάλεσαν καρκίνο σε πειραματόζωα. Επιτρέπεται ωστόσο η κυκλοφορία τους γιατί τα πειράματα σε ζώα δεν θεωρήθηκαν ενδεικτικά της ασφάλειάς τους γιατί είναι αναξιόπιστα.

*Στην ερώτηση αν συμφωνούν ότι τα πειράματα σε ζώα μπορεί να είναι παραπλανητικά λόγω των ανατομικών και φυσιολογικών διαφορών μεταξύ ζώων και ανθρώπων, το 88% των γιατρών είπαν ναι.

*Τα τεστ πάνω σε ποντίκια για την ανακάλυψη της αιτίας που προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους είναι αποτελεσματικά μόνο κατά 37%. Αν το παίζαμε κορώνα-γράμματα θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες ακρίβειας.

*Αν βασιστούμε στα αποτελέσματα των πειραμάτων σε ζώα, ο χυμός λεμονιού είναι θανατηφόρος, ενώ το αρσενικό, το κώνειο και οι τοξίνες είναι ακίνδυνες ουσίες.

*Το 49% των ασθενών παρουσιάζουν παρενέργειες μετά τη λήψη συνταγογραφημένων φαρμάκων.

*Πάνω από 200.000 φάρμακα κυκλοφόρησαν και τα περισσότερα αποσύρθηκαν. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μόνο 240 φάρμακα είναι απαραίτητα.

*Χιλιάδες φάρμακα κυκλοφορούν ως ασφαλή γιατί δοκιμάστηκαν σε ζώα, και στη συνέχεια αποσύρονται ή απαγορεύονται γιατί είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία.

*Η ασπιρίνη απέτυχε στα πειράματα σε ζώα, όπως και φάρμακα για την καρδιά, η ινσουλίνη (προκαλεί γεννετικές ανωμαλίες στα ζώα), η πενικιλίνη και άλλα ασφαλή φάρμακα. Αν πιστεύαμε στην ορθότητα των αποτελεσμάτων σε ζώα, θα έπρεπε να απαγορευθούν πριν κυκλοφορήσουν.

*Όταν οι παραγωγή θαλιδομίδης έφτασαν στα δικαστήρια, παραδέχθηκαν ότι τα πειράματα σε ζώα δεν μπορούν να αποτελούν τη βάση για την ιατρική των ανθρώπων.

*Υπάρχουν τουλάχιστον 450 μέθοδοι που αντικαθιστούν τα πειράματα σε ζώα.

*Η μορφίνη κοιμίζει τους ανθρώπους αλλά προκαλεί υπερενέργεια στις γάτες.

*95% των φαρμάκων που περνούν από πειράματα σε ζώα, δεν κυκλοφορούν ποτέ ως άχρηστα ή επικίνδυνα για τους ανθρώπους.

*Ένας στους έξι ασθενείς στο νοσοκομείο είναι εκεί γιατί πήρε φάρμακο το οποίο θεωρήθηκε ασφαλές για τους ανθρώπους μετά από πειράματα σε ζώα.

*Παγκοσμίως, τουλάχιστον 22 ζώα πεθαίνουν ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ σε εργαστήρια πειραμάτων. Στην Μ. Βρετανία ένα ζώο πεθαίνει σε εργαστήριο κάθε 5 δευτερόλεπτα.

*Χρησιμοποιούμε ασπιρίνη για τους πόνους και τους πονοκεφάλους. Στα ποντίκια, τα κουνέλια και τους αρουραίους προκαλεί γεννετικές ανωμαλίες.

*Ερευνητές αρνήθηκαν να πιστέψουν πως το βενζένιο προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους γιατί απέτυχε στα πειράματα σε ζώα.

*Πειράματα σε ζώα δεν κατάφεραν να προβλέψουν προβλήματα καρδιάς που προκλήθηκαν από τα φάρμακα ενκαϊνίδη και φλεκαϊνίδη, που προκάλεσαν 3.000 θανάτους στις ΗΠΑ.

*Η εγχείριση by pass δεν εφαρμοζόταν για χρόνια γιατί δεν 'έπιανε' στους σκύλους (!)

*Αν βασιζόμασταν στα πειράματα σε ζώα ακόμη θα πιστεύαμε πως οι άνθρωποι δεν χρειάζονται βιταμίνη C, ότι το κάπνισμα δεν προκαλεί καρκίνο και το αλκοόλ δεν πειράζει το συκώτι.

*Για δεκαετίες δεν γινόταν δεκτό ότι αμίαντος δεν προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους γιατί δεν είχε τα ίδια αποτελέσματα σε πειραματόζωα.

*Ερευνητές για χρόνια παραπλανούνταν σχετικά με την πολιομυελίτιδα γιατί πειραματίζονταν με πιθήκους.

*Όπως είπε ένας ερευνητής, το τελικό δίλημμα σχετικά με το μοντέλο των πειραματόζωων και τη χρήση τους για την ανθρώπινη ιατρική είναι ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να αντικατοπτρίσει με ακρίβεια την κατάσταση ενός ανθρώπινου ασθενή.

----

Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες....
Ας μη στηρίζουμε πλέον με τα χρήματά μας προϊόντα που στάζουν αίμα
Για περισσότερες πληροφορίες
http://leapingbunny.blogspot.com/
http://www.stopanimaltests.com/

3 Comments:

Blogger Harmonic Ecology = MI VIA said...

μπραβο φοξυ βεγγαν, δεν ποστάρω το θέμα που ήθελα, για να το δουν περισσότεροι κι επίσης κι αυτά εδώ:

http://www.interniche.org/gr/
http://www.interniche.org/gr/criticism.htm

Απορώ με τη σκληρότητα αυτή...απορώ.

April 29, 2008 at 7:11 AM  
Blogger foxy vegan said...

Ευχαριστώ!

April 29, 2008 at 11:50 AM  
Anonymous Anonymous said...

To be a noble human being is to be enduring a philanthropic of openness to the mankind, an gift to guardianship unsure things beyond your own pilot, that can front you to be shattered in uncommonly exceptionally circumstances on which you were not to blame. That says something very weighty thither the prerequisite of the principled compulsion: that it is based on a trust in the fitful and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a weed than like a prize, something rather feeble, but whose mere special handsomeness is inseparable from that fragility.

October 29, 2010 at 3:58 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home